Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Charlotte Engelhaart

 
  
Charlotte Engelhaart
separatutstilling, maleri
Velkommen til åpning  lørdag 30. april kl 14
forfriskninger - Kafé Elvebakken er åpen fra kl. 12
Last ned og print ut utstillingsplakaten  

Se på bildene alt nå på www.guldenkunstverk.com (OBS! klikk på kunstnernavn for å få opp alle bildene)

Om kunstneren og utstillingen:

Charlotte Engelhaarts billedverden dreier seg om mennesket, det underbevisste, og maleriske prosesser. Hun lever i spenningsfeltet mellom å styre og å la seg henføre av kunsten og hvordan det konstruerte og det abstrakte influerer hverandre og transformerer verket og historien. I flere år har hun vært opptatt av individet, om ulike aspekter eller rom i mennesket. I forbindelse med hennes andre utstilling i Gulden Kunstverk har hun dreid fokus over på en noe mer litterært utgangspunkt der minner og indre opplevelser kommer sterkt til uttrykk.
 
Hun sier det slik: Jeg blir dratt mot motiver som har noe ufullstendig over seg.  Motiver som er litt ”ute av fokus” eller som mangler informasjon om hvordan det egentlig ser ut eller hva som foregår. Det inspirerer meg til å male historier som befinner seg et sted forbi selve motivet, mellom virkelighet og fiksjon.  Jeg tenker tilbake på barndommen om troen på at leker lever sitt eget liv i mørket, og drømmen om hvordan det kanskje så ut.” Det er noe magisk over det usette og usagte. Et tilsynelatende grått og fargeløst rom inneholder et mangfold av skygge og fargesjatteringer som spiller sine egne små rare historier og dramaer.  Jeg liker å leke med dette spillet.
 
Charlotte Engelhaart bor og har sitt atelier på Nesodden i Akershus fylke. Hun ble uteksaminert fra Vestlandets kunstakademiet i 2001 og har siden holdt en rekke utstillinger i Norge så vel som Spania og Italia. Charlotte Engelhaart arbeider både med maleri og video. Hun er medlem av Unge Kunstnernes Samfunn, Landsforeningen Norske Malere og Norske Billedkunstnere.