Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Morten Juvet

INVITASJON fra Gulden Kunstverk
MORTEN JUVET
"Run rabbit – run!"
Don't give the farmer his fun!
He'll get by without his rabbit pie
So run rabbit – run.
 
separatutstilling maleri og grafikk
Velkommen til åpning lørdag 29. oktober kl. 14 (Kafé Elvebakken er åpen fra kl 12)
Utstillingsplakaten kan lastes ned og printes ut ved å klikke  
 
 
Med base i gårdsbruk og kunstneratelier i Holmestrand, lever Morten Juvet i takt med naturen så vel som kunsten. Rever og harer, bjerketrær og fluesopp lever sine liv rundt bruket og er blitt naturlige elementer i Morten Juvets surrealistiske billedverden de siste årene. Reven og haren, bjerken og fluesoppen, alle symboler for vår verden i dag.
“Run rabbit run”, den folkekjære britiske barnereglen, har inspirert billedprosjektet til Morten Juvet de siste årene på samme måte som den også har vært utgangspunkt for sangtekster av Elvis, Jefferson Airplane, Pink Floyd, Patti Smith og Eminem. Fellesnevner for Morten Juvet og for alle disse artistene er hvordan de har redefinert idealer og skapt nye stereotyper innen sine respektive sjangere. Den første opprørsrockeren Elvis sjokkerte en hel verden med sin smigrende  stemme og vrikkende hofter, mens Eminem for alvor markerte et kommersielt brudd i hegemoniet med hip-hop som en sosial ventil for vanskeligstilt svart amerikansk arbeiderklasse. Morten Juvet henviser til et samfunn med “rever” og “harer” som løper og strever på hver sin kant, med farer på ferde.
 
 

Morten Juvet er født i 1953 i Holmestrand der han debuterte allerede som 19 åring. Sin formelle kunstutdannelse har han fra Kunstskolen i Trondheim, Studieatelieret i Bergen og Statens Kunstakademiet i Oslo. Han kan i dag se tilbake på en innholdsrik karriere med en magisk billedverden som beveger seg i et grenseland mellom fantasi og virkelighet. Morten Juvet har vært en aktiv kunstner med utstillinger i en lang rekke gallerier både i inn- og utland. Hans arbeider er innkjøpt av bl.a. Samtidsmuseet, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Bergen Billedgalleri og Norsk Kulturråd.
Kafé Elvebakken ligger vakkert til ved Drammenselva og holder åpen hver helg samtidig som galleriene. Her er det både inne- og uteservering i særpregede omgivelser. Alle rettigheter. Nede langs Drammenselva ligger det en flott tursti som vil ta deg enten til Hokksund eller Mjøndalen.

På Gulden Kunstverk vil du også finne:
Låven - med et rikt utvalg samtidskunst
malerier, grafikk og glasskunst
Rammeverksted - som tar imot alt i innramming
Gulden Guitarverksted
og mye mer!
 
Besøk også