Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Peter Esdaile

PETER ESDAILE

"REISEBREV"       separatutstilling  maleri, reisebrev og fotografi 

Velkommen til åpning lørdag 1. oktober kl. 14 (Kafé Elvebakken er åpen fra kl 12)

NRK journalist Ole Torp holder foredrag. Den amerikanske folkesanger Jared Booth spiller. www.jaredbooth.com

En utstilling i ord og bilde

Billedkunstner Peter Esdaile flyttet til Madison i delstaten Wisconsin for fem år siden. Han har de siste årene jevnlig sendt reisebrev til sine venner og forbindelser i Norge. Utstillingen blir en vakker og samtidig sterk billedfortelling av en norsk kunstners liv i USA.

Peter Esdaile er en meget observant og fintfølende billedkunstner (maler, billedhugger, og grafiker) som også har et imponerende skrivetalent. Maleriene på kommende utstilling er på sitt vis en visuell oppsummering av refleksjoner rundt de lag av erfaringer som bygget seg opp gjennom en 5 års periode. Her er et utdrag fra et av hans brev:

Som menneske og observatør søker jeg ikke nødvendigvis de enkle  løsninger, men trekkes derimot mot kompleksiteten i både kunsten og samfunnet. Noe av det beundringsverdige ved Amerika - med alle sine feil, sitt dysfunksjonelle politiske system, sine ekstremister og mediegalninger, sin immanente og åpenlyse vold, sine løgner, korrupsjon, motsetninger, sin blodige historie, både utenriks og innenriks - er nettopp dette utrolige etniske og rasemessige mangfoldet som landet har utviklet - nærmest på tross av alt - gjennom fremskritt som tilbakeskritt, og,- ikke uten kamp, smerte, sorg og modning.

Dette er for meg en av de vakreste  og mest unike sidene ved det amerikanske samfunnet: denne multietniske, multikulturelle, multirasiale mosaikken  som utgjøres av litt over 300 millioner mennesker.  Kunne de bare se det selv, være stolte av det og løfte det frem i hele sitt brokete mangfold.

Utstillingen er meget aktuell og viktig i dagens debatt om betydningen av det flerkulturelle i samfunnet. Det norske folk fortjener å bli bedre kjent med Peter Esdaile samfunnsengasjerte kunst.

Ved å gå inn på Peter Esdailes blogg  http://esdailereisebrev.wordpress.com/ kan du lese hans aller siste reisebrev“Om Lumber Jacks, Pow wow, tragedien i Norge, samt historiens synkronisitet” og andre brev fra 2011. Tidligere reisebrev er tilgjengelig på nett ved å klikke på linkene under.

 

Utstillingsplakaten kan lastes ned og printes ut ved å klikke her


REISEBREV 
før bloggen

februar 2008

Om høykultur og lavkultur 

les

februar 2008

Yes we can

les

juni 2008

Sommerbrev fra Madison

les

juli 2008

Ed Schultz, en berømt talkshow vert

les

november 2008

Hardt prøvet guvernør i Alabama

les

desember 2008

Om lykke i en vanskelig tid

les

november 2009

Sult i USA - oversatt fra NY Times

les

november 2009

Om arbeidsløshet og noen kunstnerkolleger

les

februar 2010

Om Haiti og delstatsvalget i Massachusetts

les

april 2010

Om løgn, sannhet og kjæledyr

les

april 2010

En påskereise til Arizona og Mexico

les

april 2010

En påskereise til Arizona og Mexico - del 2

les

mai 2010

Katastrofen i Gulfen

les

juli 2010

Om mediene og hukommelsestap

les

september 2010

Koranbrenning i Florida

les