Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Current exhibit

En milepæl i Gulden Kunstverks 30 årige historie

AMERICAN PAINTINGS


Larry Welo

"Over the Hill"

separatutstilling, maleri og etsning

Vernissage: lørdag 12. september kl 14

Norsk Linie spiller tradjazz

 

Uten Larry Welo . . . ingen Gulden Kunstverk 

En milepæl er i ferd med å gå av stabelen i Gulden Kunstverk.  Nylig har et 40 talls malerier kommet over Atlanteren og klargjøres nå for utstilling i Galleriet. Larry er bror til galleristen Walter N. Welo som har utviklet Gulden Kunstverk gjennom 30 år. Storebror er uten tvil inspirasjonkilden til at Gulden Kunstverk i 1985 ble etablert. Og nå, for første gang, stiller han ut sine malerier.

Larry Welo er født i 1951 i Hibbing Minnesota og fikk sin kunstneriske utdannelse ved Luther College i Decorah, Iowa. Omtrent fra den dagen han ble introdusert for dyptrykksteknikken etsning, har han hatt en lidenskap, en profesjon og et levevei. Da lille bror Walter kom til Norge i 1977 hadde han med en mappe med grafikk av Larry Welo. Interessen for Larrys kunst var da så stor at tankene om å lage galleriet begynte å krystallisere seg. Og da Gulden Kunstverk ble etablert for snart 30 år siden, dvs 26. oktober 1985 var Larry selvskreven og sentral på åpningsutstillingen.

Larry Welo har en målsetning og en ambisjon i sin kunst, at hvert nytt arbeide skal være det beste han har gjort. For den som ser nøye på hans grafikk vil forstå raskt at han er en håndverksmessig perfeksjonist. Og samme holdning hevder han i maleriet. Larry Welos karriere som billedkunstner har spent seg over en lang rekke delstater i USA. Han er også godt kjent for det norske kunstpublikummet gjennom representasjon i gallerier som Galleri Osebro i Porsgrunn, Galleri BiZ i Kristiansand, og Soli Brug i Sarpsborg. Hoveddelen av utstillingen i Gulden Kunstverk består av olje malerier på lerret. Mens grafikken i hoved sak er utført i sort hvit, er maleriene fargesprakende skildringer av amerikansk kulturlandskap.

Velkommen til en "feel good" utstilling, med arbeider av meget høy kvalitet. Se bare på denne Presentasjon_av_Larry_Welos_utstilling (Det kan ta litt tid å laste ned. Si fra hvis du ikke får det til)

Larry_Welo_CV

Skriv ut utstillingsplakaten: http://guldenkunstverk.itumkunde.no/guldenkunstverk/vedlegg/welo-nettplakat-2015.jpg

 

Pressebilder:

"Over the hill" http://guldenkunstverk.itumkunde.no/guldenkunstverk/vedlegg/Pressebilde-Larry-Welo-Over-the-Hill.jpg

 

"Road to Primrose"  http://guldenkunstverk.itumkunde.no/guldenkunstverk/vedlegg/Pressebilde-Larry-Welo-Road-to-Primrose.jpg

Utstillingen varer frem til søndag 4. oktober.