Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Yngve Næsheim

Visit Gulden Kunstverk gallery - We are located 55 km south of Oslo, by highway E134 between Drammen and Kongsberg.
Map: www.guldenkunstverk.no
 
   
   
   

Yngve Næsheim "spor av minner"

Grafisk maleri 

Click to download show POSTER for your bulletin board.
 

 

 

Solo Show - new paintings
9.- 31. Januar, 2009


Lyset kommer innenfra

Utstillingen «Spor av minner» er en utstilling med en lang forhistorie. Selve tematikken har vært en del av kunstnerens uttrykk helt siden han begynte sitt yrkesliv som billedkunstner tidlig på 80 tallet. Denne utstillingen får en ekstra dimensjon sett i forhold til hans livssituasjon siden årtusenskiftet. Yngve Næsheims visjon skildrer et møte mellom nåtid og fortid, nøye iscenesatt av kontrastene mellom lys og mørke. Bildene tar utgangspunkt i naturen som en metafor for menneskelige følelser og lengsler satt i lys av menneskeskapte elementer. Yngve Næsheim har gjennom hele sitt kunstneriske virke arbeidet med tresnitt som utgangspunkt for grafiske trykk i sort/hvitt. Han erfarte imidlertid underveis at noe av originalplatens kontraster og unike lys kunne gå tapt i trykkeprosessen. Disse erfaringene førte til at han etter hvert utviklet en grafisk teknikk utført direkte på originalplater. Ved å bruke små, tette, differensierte kutt kunne han modellere former og plan ved å hente frem lyset i treets naturlige farge. Dette lyset fra treets indre gir bildene en helt spesiell glød. 


Nytt kunstnerliv

Yngve Næsheim var ansett som en meget begavet og lovende kunstner helt fra sin kunstneriske debut i prestisjetunge gallerier som Kunstnerforbundet, Galleri Wang og Galleri F15 . I løpet av 80 og 90 tallet oppnådde han betydelig suksess og ble vist anerkjennelse gjennom innkjøp til Norges viktigste kunstsamlinger. Et intenst liv som billledkunstner hadde etter hvert sin pris og ved årtusenskiftet var Yngve Næsheim fast bestemt på å slutte som kunstner. Han fikk en jobb i helsevesenet og begynte snart å trives i sin nye tilværelse. Etter et års pause fra kunsten vendte motivasjonen gradvis tilbake og Næsheim gjenopptok arbeidet med sitt livs kunstprosjekt. I det stille, og uten press, krav og forventning jobbet han med kunsten som aldri før, selv om han fortsatte i sin stilling i helsevesenet. Resultatene av denne prosessen vises nå med en kraftfull utstilling med grafiske malerier og grafiske trykk, noen i store formater opptil 1 x 2 meter. Man kan lese mer om Yngve Næsheim og se hans CV og bilder på hans egen nettside: http://www.yngve.snnett.com/norwegian.htm 

Vi i Gulden Kunstverk gleder oss stort over å kunne innlede vårt 25. år i kunsten med denne praktfulle utstillingen til Yngve Næsheim. 

 
       

 Previous shows