Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Guy Krohg

View artwork by this artist

Sossen and Guy Krogh

Resumé under construction

GUY KROHG (1917-2002) vokste opp i Frankrike. Han pendlet gjennom alle år mellom sine atelierer i Paris, Oslo og familiens landsted på Hvaler. Guy Krohg debuterte på Høstutstillingen i 1937. i tillegg til sitt virke som billedkunstner gjorde Guy seg særdeles bemerket som teatermaler, illustratør og plakatkunstner.
Guy krohg har også utførte en rekke utsmykkingsoppdrag, blant annet i Stavanger Krematorium, Folketeateret i Oslo, Kongeskipet Norge, og flere store cruiseskip. Han mottok priser for sitt arbeid og ble innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet og Den franske stat.
Guy Krohg var gift med den kjente skuespillerinnen Sossen Krohg.
---

Guy Krohg ble født i 1917 og døde 85 år gammel i 2002. Han ble født i atelieret til bestefar Christian Krohg i Oslo men vokste opp i Frankrike sammen med sin far Per Krohg og franske mor, Lucy Vidil. Han pendlet gjennom alle årene mellom sine atelierer i Paris, Oslo og på familiens landsted på Hvaler. Guy Krohg debuterte på Høstutstillingen i 1937. I tillegg til sitt virke som billedkunstner gjorde han seg særdeles gjeldende som teatermaler, illustratør og plakatkunstner

Han utførte en rekke større utsmykkingsoppdrag, bl.a. Stavanger Krematorium, Folketeateret i Oslo, Kongeskipet Norge og flere store cruiseskip. Guy Krohg laget scenografien til mangfoldige teatersuksesser på Nasjonalteatret, Det Norske teater og Oslo Nye teater. Han mottok priser for sitt arbeid og ble innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet og Den franske stat.

Et møte med Guy Krohg kunne oppleves som et møte med Christian Krohg og Per Krohg. Det er aldri lett å komme etter store kunstnere som disse men Guy Krohg opplevde det derimot som en berikelse å være en del av denne slekten. Han var takknemlig for den ballasten han fikk og alt han lærte av sin far og farfar. Han var brennende opptatt av å formidle de verdier som de stod for.
Foruten sin kjære Sossen og barn og barnebarna, levde Guy Krohg ellers for å male. Selv etter et alvorlig slagtilfelle i april 2001, fortsatte han som alltid. Han reiste til og fra Paris, han malte bilder, han lagde litografier, han åndet sine kunstneriske budskap og han levde livet.

Guy Krohg mente kunsten skulle tjene livet og kjempet både med pensel og penn mot samfunnets skjevheter.