Nettgalleri | Buy art online | Kjøp kunst på nett | Gulden Kunstverk | art as investment

Trond Botnen

Visit Gulden Kunstverk gallery - We are located 55 km south of Oslo, by highway E134 between Drammen and Kongsberg.
Map: www.guldenkunstverk.no
 
   
   
 

Trond Botnen

"lyden av skritt på tynn is" (The sound of steps on thin ice)

Click here to view the paintings from the exhibit. Click to download show POSTER for your bulletin board.
 
   

Solo Show - new paintings
January 17 – February 8  2009

En utstilling signert Trond Botnen (f.1937) er en fest for øyet og intellektet. Her er form, farge, fantasi, kulturkunnskap, humor og poesi.

I dagens nærmere 50 ferske malerier er fortellingene bevisst sløret ned av utallige lag med akrylmaling. Formene er derimot malt ut av det som i utgangspunktet minnet om kaos. De er avgrenset med sikker pensel, inspirert av naturen, av fjell og steinformasjoner som kunstneren fotograferer og bruker som forlegg. Han maler aldri etter naturen, men den er der, det er ut av den formene oppstår. Det begynner med tilfeldigheter, men redigeres stramt til abstrakte komposisjoner. Men Botnen har alltid en link,  en dør på gløtt til det figurative. Kanskje det er derfor de aller fleste finner noe gjenkjennelig i bildene hans, noe som taler til dem især. Ut av myldrende former og figurer er det alltid mulig å dikte videre, å lese inn sin historie. Bildene er bygget opp i fargesjikt. Helt på kanten til det frekke balanserer maleren når han påfører gull, sølv og bronse i transparente, nesten usynlige lag. Dette lille ekstra, inspirert av wienersymbolisten Gustav Klimt (1862-1918), får maleriets overflate til å pulsere alt etter hvor du beveger deg i rommet. Stoffligheten er frapperende, det er som et årenett under fernissen.

Dette er Trond Botnens første utstilling i Gulden Kunstverk.

Etter den store suksessutstillingen han hadde i Oslo i kjølvannet av Nobels Fredsprisutdelingen i 2005 har oppdragene stått i kø. Da fikk El Baradei i det Internasjonale Atomenergibyrået fredsprisen. Fredsprisdiplomet var signert Trond Botnen. Dagens utstilling teller 50 malerier i akryl. Bildene varierer i pris og størrelse fra 7500 kr. til 60.000 kr.

Og med titler som La vie en Rose, Landskap sett fra siden, Virkeligheten, min versjon og Hommage a Pinin Farina (sistnevnte var Alfa Romeos stjernedesigner) aner man at kunstnerens gode liv og humoristiske sideblik smitter over på kunsten hans. Arbeidslyst og inspirasjon er ikke mangelvare hos den 71 årige kunstneren som gjerne siterer Røkke:

Den som står opp om morgenen får gjort mye.

 

Drøbak 29.12.2008

Anne Schäffer

 
       
       

 Previous shows